Hvor vitenskapen svikter

Formålet med vitenskapen er å forstå naturen i alle dens aspekter. Og dette forplikter.  Vitenskapen har imidlertid forsømt seg på ett område. Det er ett fenomen som vitenskapen ikke har vært villige til å gi seg i kast med. Alle opplyste mennesker vet at folk rundt omkring i verden tror på forskjellige guder. Men om de reflekterer over dette vil de fort innse at her står man overfor flere muligheter. Enten 1) finnes alle disse gudene, eller så 2) finnes noen av disse gudene, men ikke alle, eller så 3) finnes bare en av disse gudene, eller så 4) finnes ingen av disse gudene. Det er merkelig at vitenskapen ikke synes å være interessert i finne ut av dette. Det finnes mange enkeltforskere som på egen hånd har studert dette fenomenet og utgitt skrifter om hva de har funnet, men så vidt jeg vet er det ingen stater som bevilger penger til slik forskning. Forskning på dette problemet synes i høyeste grad å være relevant, for hvis det for eksempel kan sannsynliggjøres nærmest til visshet at guder ikke finnes, så vil dette kunne ha betydelige positive konsekvenser. Blant annet vil det kunne føre til forandringer i beslutningsprosesser i et land. Man vil da kunne se helt bort fra argumenter med referanse til det som var landets religion. Dette ville kunne forenkle styreformen i landet og føre til budsjettbesparelser.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s