Var Jesus sønn av Sakarja?

I en kommentar til bloggen «Var Jesus en Gud?» har jeg fått et spørsmål om hvor jeg har påstanden om at Jesus vare sønn til Sakarja fra – om det finnes historikere som mener dette eller om det er min private teori. Til dette spørsmålet har jeg følgende svar.

Informasjonen om at Sakarja kanskje var far til Jesus har jeg fra en diskusjonspartner som er mer belest i religionshistorie enn jeg. Han tar utgangspunkt i Jacobs protoevangelium som jo er et apokryft skrift. På slutten av dette skriftet blir det påstått at Sakarja var faren til Johannes Døperen (dette står kanskje også nevnt i kanoniske evangelier). Nå var Elisabet i følge Bibelen mor til Johannes. Hun hadde også samme funksjon i templet som Maria, mor til Jesus (dette står også i Jacobs protoevangelium). Så Maria hadde da samme relasjon til Sakarja som Elisabet. Min diskusjonspartner trakk da den konklusjon at det var en viss sannsynlighet for at Sakarja også fikk en sønn med Maria. Og denne mistanke blir jo, etter min mening, styrket av Jesu spesielle evner som religiøs forkynner. Disse evnene må han nødvendigvis ha arvet fra en av sine foreldre. Videre har jeg forstått at teologer ser helt bort i fra at det var Josef som var faren, derfor er det meget nærliggende å mistenke Sakarja for å være far til Jesus, siden man ikke vet om så mange andre kandidater. At Jesus var sønn av en romersk soldat, som noen påstår, virker, for meg, nokså søkt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s