En bok om Guds eksistens – 4

4. Bevissthet

Kapittel 6 tar for seg bevisstheten og det spørres om det faktum at mennesker har bevissthet kan støtte påstanden om at Gud finnes. Nå finnes det jo mange forklaringer på hva bevissthet er og det er ingen enighet blant forskere om en grunnmodell som alle i fellesskap bygger videre på. Blant alle disse forklaringsforsøkene velger selvfølgelig S&D som sin favoritt, den som harmonerer best med at Gud finnes. Og konklusjonen blir at Gud har gitt menneskene bevissthet for at han skal ha noen å ha et fellesskap med. Det ligger i denne konklusjonen at det kun er menneskene som har bevissthet. Men at kunnskapsrike mennesker i vår moderne tid går rundt og tror at dyr ikke har bevissthet er overrakende. De mener altså at dyr bare er zombier eller automater som eksisterer og lever blant oss i en bevisstløs tilstand. Men dette er klart en problematisk sak for de kristne. De tror at er man bevisst, så har man en sjel og det er bare menneskene som har sjel. At dyr har sjel er helt uholdbart for de kristne, blir det alminnelig godtatt, så får forholdet mellom Gud og menneskene en knekk, de kristne aldri vil komme over. Så på nytt må vi stille spørsmålet: har vi egentlig en full forståelse om hvordan vårt forhold til Gud er? Jeg tror ikke det.

Hvis bare mennesker har bevissthet, så må våre forfedre ha ervervet seg den i løpet av de siste 6 millioner år, enten ved at de ble bevisste fra en generasjon til den neste ved et inngrep fra Gud eller at dette skjedde i en gradvis prosess. Hvis det siste er tilfelle, så var det fint om noen kunne fortelle om hvordan det for eksempel er å være 50 % bevisst.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s