En verden uten religion – del 1

Dagen etter massakren i Paris den 7. januar 2015 leste jeg igjennom alt som sto skrevet i Aftenposten om denne hendelsen. Men ikke et eneste sted fant jeg hva som egentlig burde vært sakens kjerne i denne tildragelsen. Nemlig at vi har fått et nytt eksempel på hvor ødeleggende religioner er. I en verden uten religion ville ikke dette ha skjedd. Så i stedet for å fortsette den evinnelige kampen mot terror som vi aldri klarer å vinne så lenge det finnes religioner, så burde vi starte en kamp nettopp mot religionene. Og det gjelder ikke bare mot islam, det gjelder i like høy fra mot kristendommen.

Tilfeldigvis var det samme dagen en notis i Aftenposten om den engelske studenten Thomas Aikenhead som i 1697 skrev følgende: «Bibelen er så stappfull av toskeskap, meningsløsheter og selvmotsigelser at en må beundre dumheten til den verdenen som så lenge har latt seg lure av den.» For denne uttalelsen ble han dømt til døden for blasfemi. Så den 7. januar var det altså 10 journalister som ble drept for det som islam oppfattet som blasfemi, i 1697 ble altså én student drept i Frankrike for det som den katolske kirke oppfattet som blasfemi. Den katolske religionen ligger altså bare rundt 300 år foran islam i utvikling, noe som blant annet skyldes ateisters kamp mot kirken.  Det er altså ingen forskjell på religioner, de ligger bare på forskjellige utviklingstrinn. Så nå er det på tide at vi innfører ateisme som skolefag i den norske skole.

Jeg la inn disse to avsnittene inn på debattforumet i organisasjonen Skepsis som initiering av en ny tråd. De eneste drapene på mennesker foretatt i religionens navn som en av debattantene kunne komme på, var de 50.000 heksene som ble drept over 200 år. Og vedkommende sammenliknet dette med Mao som sies å ha drept rundt 40 millioner kinesere. Men religionene har nok mye mer på samvittigheten, noe som den nevnte debattanten øyensynlig hadde fortrengt. Jeg kan nevne i fleng alle drapene som ble begått i forbindelse med innføringen i kristendommen i Europa, alle massakrene som korstogene gjorde seg skyldig i, massakrene mot katarrene og hugenottene i Frankrike, trettiårskrigen som var en krig mellom katolikker og protestanter, mange drap i Nord-Irland i nyere tid som skyldes fiendskapet mellom katolikker og protestanter, inkvisisjonen og alle som er blitt dødsdømt for blasfemi og for å hevde kjetterske meninger. Denne listen kunne ha vært gjort mye lenger.

Men dette var bare kristendommen. Jødedommen har også et stort synderegister. De ydmykelser og trakasseringene palestinerne blir utsatt for i sitt hjemland er, bortsett fra konsentrasjonsleirene, mye verre enn hva jødene ble utsatt for i Tyskland under Hitler. Og dette gjør jødene på en så utspekulert måte at Vesten i alle fall inntil ganske nylig oppfattet palestinerne som terrorister og jødene for uskyldig ofre. Hitler gasset i hjel noen millioner jøder. Men 5.3 millioner palestinere, 44 % av den opprinnelige befolkningen i Palestina, er jaget vekk fra hjemmene sine etter 1947. Og dette på grunn av en person som oppfant en gud, som han påstod ga et stykke land til hans stamme. Dette er vel det verste misbruket av religionen som verden kjenner til. Jødene er ikke mer religiøse enn andre, men det er veldig hendig å ha Gud å skylde på for alle de ugjerningen de gjør.

Og så var det islam. Hvor mange mennesker som døde i alle de krigene muslimene førte mot de vantro har jeg ingen anelse om, men det er sikkert noen millioner. Og muslimene dreper i religionens navn også i dag (ISIL, Boko Haram, Al Shabaab, dødsdommer for blasfemi, massakren i Paris etc.).  En kvinne i Iran ble steinet fordi hun drepte en mann som voldtok henne. Det er bare en religion som kan legitimere dette. I en sekulær, ikke-kommunistisk stat ville aldri dette skje.

Så hadde vi ikke hatt religioner hadde ikke noe av dette skjedd (men noe annet kan selvfølgelig ha skjedd). Men den nevnte debattanten forsøkte seg med en logikk (eller et forsvar av religionene) hvor poenget var at hvis religionene bare var skyld i 10 millioner drepte, mens Mao var skyld i 40 millioner drepte, så måtte de religiøse få fortsette som nå. Et slikt resonnement har jeg ikke mye til overs for. Kommunismen er nå ikke lenger en drapsideologi, veldig få blir nå årlig drept i denne ideologiens navn. Noe som ikke kan sies om religionen. Men å påstå at kommunistene drepte på grunn av at de var ateister (noe som vedkommende også prøvde seg på) faller på sin egen urimelig. Den som må bruke et slikt argument for å forvare sine oppfatninger er nokså desperat. Og for ordens skyld: ikke alle de som døde under Mao ble drept. Mange, kanskje de fleste, døde på grunn av feilslått politikk.

Jeg tror at fra den dagen religioner ikke tillater kriger og drap, så vil de sakte dø ut. Det er jo det som skjer i de vestlige land i dag. Hva skal man med religion hvis man ikke kan bruke den til å legitimere voldshandlinger og maktbruk. Men i muslimske land blomstrer religionen fremdeles. Og der skjer også de fleste drapene i religionens navn i dag. Men det er ganske interessant: USA regnes vel som det mest religiøse landet i den vestlige verden. Men det er vel også det landet som har drept flest mennesker i krig i de siste 60 årene (Korea, Vietnam, Irak, Afghanistan etc.)

For ordens skyld til slutt. Det er klart jeg mener ikke at all ondskap i verden vil forsvinne bare alle religioner blir avskaffet. Så enkelt er det selvfølgelig ikke. Men noe vil forsvinne. Så hvorfor ikke arbeide for å oppnå noe som vi vet vil hjelpe?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s