Massakren i Paris – del 1

Jeg kommer nå fremover til å veksle mellom blogger om religion (ateisme) og artikler jeg har skrevet i et norsk magasin i Spania gjennom de siste 8 årene. Først kommer tre blogger om massakren i Paris.

Det er nå gått nesten to måneder siden massakren i Paris. Og man strever med å tenke ut strategier for å hindre fremmedkrigere og andre truende elementer i det muslimske miljøet fra å utføre nye terrorhandlinger. Men jeg har ikke sett en eneste gang at noen har foreslått å eliminere noe av trusselen fra voldelig islamisme ved å opplyse de potensielt farlige islamistene om at deres gud sannsynligvis ikke eksisterer. Vi skal ikke fortelle dem at deres gud helt sikkert ikke eksisterer, det fører ikke frem. Vi skal bare så tvil. Vi skal bare antyde at guden deres kanskje ikke eksisterer, kanskje var denne guden bare noe Muhammed fant opp. Det finnes ingen vitner til noen kontakt mellom engelen Gabriel og Muhammed. Så alt kan være oppdiktet.

Og vi bør legge vekt på de mest latterlige innslagene i religionen deres, for eksempel at en muslim som dør i kampen for islam, får tilgang til 72 jomfruer i himmelen. Dette påfunnet kommer neppe fra Allah, dette har alle kjennemerker på at det kommer fra et menneske, en mann. For det er bare et mannfolk som vil fantasere om jomfruer. Det kan kanskje se ut som det å lokke med jomfruer var et ganske smart trekk av Muhammed, men på den annen side avslører han seg, for det er ikke noe guddommelig over et slikt løfte. Intelligente muslimer burde ha gjennomskuet dette forlengs.

Vi må også passe på å nevne at heller ikke den kristne guden synes å eksistere.

Hadde vi hatt dette på lærerplanen i grunnskolen i de siste 20 årene for eksempel, så hadde vi kanskje ikke hatt noe terrortrussel i Norge i dag i det hele tatt. Muslimske barn ville da ha fått kjennskap til noe som kanskje ingen i det miljøet de kommer fra har fortalt dem noe gang, nemlig at det ikke er helt sikkert at guder finnes. Dermed kan det såes en liten tvil, så det å dø som martyr vil kanskje ikke lenger være så fristende. Ellers er jeg innforstått med at man ikke vil kunne overbevise de religiøse om at guden deres sannsynligvis ikke eksisterer, gjennom en samtale eller ved å lese en lærebok. Alle de som en gang har vært troende vet at dette må skje i mange små drypp over lang tid. Og det kan være meget effektivt å la de første dryppene komme i grunnskolen.

Men hvorfor er det ingen som foreslår dette? Selvfølgelig på grunn av de troende. Hvis dagens regjering skulle foreslå noe sånt vil de få både Kristelig folkeparti og muslimske organisasjoner på nakken. Så ingen skal fortelle meg at de troende ikke lenger har makt i Norge. Og jeg er redd vi kan få oppleve mange terroraksjoner i Europa, før noen setter religion på dagsorden.

Jeg er nå i en alder som gjør at jeg ikke har så lenge igjen her på jorden. Kanskje vil jeg slippe å oppleve de verste utslagene av kampen mellom religionene som nå synes å tilspisse seg. Men jeg har barnebarn og slektninger som ikke er så heldige. Jeg gruer meg på deres vegne.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s