Et religionsfritt Norge – Del 2

Noen har tegnet opp et skrekkscenario om hva som vi skje hvis ateistene får flertall i Norge. Da vil vi oppleve forfølgelse av de troende i følge disse.  Jeg vet ikke om de tror på dette selv, eller om det bare er et uttrykk for irritasjon over at deres religion er på gyngende grunn. Jeg vil tro det er det siste.

Men er det ikke relevant å påpeke, slik som noen gjør, at det kan skje noe med en minoritet når den blir en majoritet. Man kan vise til mange skrekkens eksempler på det. Men her må vi holde tungen rett i munnen. Det er ikke slik i Norge i dag at de troende er en majoritet med et maktmonopol. Heldigvis er det jo ikke slik. Hvis de troende hadde absolutt makt i Norge, så ville det nok ikke være tilrådelig for meg å delta med sterke meninger om religionen på en blogg. Da kunne vi ateister risikere forfølgelse, og det er ikke utenkelig at noen av de kristne som nå frykter ateistene, ville være blant de aktive i denne forfølgelsen.

De virkelig troende er allerede i dag en minoritet på kanskje under 10 % (tell antall kirkegjengere på en vanlig søndag i ditt kirkesogn).  De aktive ateistene er en annen minoritet på godt under 5 %. De som har makten i Norge i dag er de som er indifferente til religion. Men på grunn av at alle politikere har noen slektninger eller venner som er troende, så lar man de troende få bestemme altfor mye av det som skjer i Norge i dag.

Men dette forandrer seg. Antallet virkelig troende minker og antall ateister øker fra år til år. Gradvis. En gang i fremtiden vil man oppdage etter et Stortingsvalg, at over 50 % av Stortings-medlemmene er bekjennende ateister. Og det er nesten ingen virkelig troende igjen. Og da kan dette flertallet bestemme at ateisme skal inngå i pensumet på folkeskolen og fra da av vil utviklingen gå fort. Men den som tror at dette Stortinget vil sette i gang med trakassering og forfølgelse av de resterende helt ufarlige troende, han eller hun må lide av forfølgelsesvanvidd.

Men dette vil ikke skje i de nålevendes tid her på jorden. Men hva med de kristnes barnebarn og oldebarn? Vil ikke de risikere å bli forfulgt og trakassert når ateistene tar over, og bør ikke dette bekymre dem. Nei, jeg tror ikke det, for disse etterkommerne vil nokså sikkert høre til på ateist-fløyen. Så de kristne har ingen grunn til å bekymre seg. Men det er selvfølgelig leit å måtte innrømme det.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s