Forbrukerfiendtlig byråkrati – Del 2

For noen år siden fikk vi satt opp et tilbygg til vår bolig. Alt gikk forskriftsmessig for seg under planleggingen og byggingen. Imidlertid hadde vi valgt å gi en byggmester fra vår nabokommune oppdraget. Da arbeidet var utført fikk vi vite at denne byggmesteren ikke var autorisert til å gi ferdigattest for tilbygget, etter forskriftene kunne bare en byggmester fra vår egen kommune gjøre det. Dette regnet vi med ville påføre oss en ekstra utgift (og et ekstra bryderi), og da gikk det som det ofte går, utgifter utsetter man i det lengste. Og det gikk en uke, det gikk to uker, det gikk måneder og nå er det gått 15 år siden tilbygget var ferdig, men vi har ikke somlet oss til å skaffe oss ferdigattest. Trolig har jeg nå gjort noe ulovlig og er kanskje hjemfallen til en eller annen represalie på grunn av en idiotisk regel i et direktiv. Regelen er sikkert laget for å tjene en eller annens interesse, men hva med interessen til den vanlige innbygger i kommunen? Og bør ikke kommunen primært legge forholdene til rette slik at de får inn flest mulige ferdig-meldinger? Bør ikke dette være det viktigste for kommunen?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s