Forbrukerfiendtlig byråkrati – Del 3

For noen år siden øket Statens Pensjonskasse det beløp statspensjonister kunne låne i Pensjonskassen, fra 500.000 til 750.000 kroner. Da min totale gjeld var på noe over kr 500.000 ba jeg om å få et tilleggslån i Pensjonskassen slik at jeg fikk hele gjelden samlet på ett sted. Men på min første henvendelse fikk jeg beskjed om at skulle jeg øke lånet (med pant i huset) måtte jeg skaffe en takst på huset som ikke var eldre enn to år. Et anslag fra en megler ble ikke godtatt selv om dette anslaget var rundt 10 ganger så stort som det totale beløpet jeg ønsket å låne. Da en ny takst av en autorisert takstmann ville komme på over 2000 kroner påpekte jeg i en ny henvendelse hvor urimelig det virket for meg å bli pålagt en slik utgift bare for å oppnå en økning av mitt lån på rundt 100.000 kroner. Men først da jeg truet med å benytte alle mulige ankeinstanser som fantes fikk jeg allernådigst dispensasjon fra å utføre ny takst.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s