Et forbrukerfiendtlig byråkrati – Del 5

Min kone er palestiner. Hennes mor fikk en gang i nitti-årene norsk statsborgerskap. I søknaden ble Palestina oppgitt som fødested, hvilket vel må sies å være riktig, siden det landområdet hun var født i, den gangen het Palestina. Dette ble ikke godtatt av pass-myndighetene: siden hennes fødested nå ligger i Israel, måtte det stå Israel i passet. Noen vil kanskje tro at dette bare var en formalitet uten praktisk betydning, men min svigermor hadde slektninger både i Jordan og Libanon, og disse kunne hun tenke seg å besøke. Men siden Israel var oppført som fødested i passet, så følte hun seg ikke sikker på at hun ville slippe inn i disse landene. Jeg tok opp dette problemet i flere brev og tilslutt i en personlig samtale på høyt plan i ansvarlig departement, men uten å få medhold. Dette førte til at min svigermor, som nå er død, slo fra seg alle tanker om besøk hos slektninger i arabiske land.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s