Ny bok om et verdensproblem

Hvordan ville verden fortonet seg i dag hvis det ikke fantes religioner? Dette er et spørsmål som det kan synes berettiget å stille, blant annet fordi mye av krigshandlingene og annen vold rundt omkring i verden har sitt utspring i religionen. Uten religion ville vi ha hatt en fredeligere og bedre verden å forholde oss til. Det tror jeg alle, både religiøse og ikke-religiøse, vil være enig i.

I sin retorikk har kirken gjennom alle tider fremhevet kristendommen som et gode for menneskeheten. Ser man på slike påstander med et kritisk blikk ser man at kirken har et stort synderegister å gjøre rede for.  Det er nok å nevne religionskriger, korstog, massakre, avlatshandel, inkvisisjon, heksebrenning, bokbrenning og motstand mot vitenskapelig fremskritt, for å begrunne det. Grunnen til at kirken avholder seg fra slike eksesser i dag skyldes jo ikke religionen i seg selv, men at den holdes i tømme av verdslige motkrefter.

Jeg har skrevet en bok «Kristendommen mot undergangen» som i disse dager gis ut på Lyst forlag i Larvik. Boken er rettet mot ett mål: å avvikle all religion, i første omgang i Norge, men på sikt i hele verden. Jeg ser for meg en fremtid hvor hele Norge er avkristnet og de emnene jeg tar opp er rettet mot å både overbevise leserne om at guder sannsynligvis ikke eksisterer og å søke etter strategier for raskest mulig å oppnå et Norge fri fra all religiøs innflytelse. Tanken bak det hele er at hvis vi klarer å frigjøre oss fra all religion, så vil verden bli annerledes og bedre. All fiendskap mellom folkegrupper vil ikke forsvinne helt, men antall kriger og terrorhandlinger vil synke drastisk.

Tilfeldigvis faller boklanseringen sammen i tid med at kirken skilles fra staten og dette skaper mye blest i mediene. Dette gjør ikke boken mindre aktuell.

Boken er ikke polemisk og vil ikke krenke kristne lesere, selv om de vil være uenig i det jeg skriver.

Forlaget lagt ut de 36 første sidene av boken (av 230) på internett

https://issuu.com/livforlag/docs/testbok_kristendommens_undergang

for de som er interessert. Etter avtale med forlaget har jeg anledning til å selge boken til bekjente til en lavere pris (kr. 268.-) enn hva som må betales i en bokhandel. Bestillinger kan sendes til meg på e-post, john@einbu.no. Boken vil da bli tilsendt med vedlagt faktura.

Vennlig hilsen

John Einbu

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s