De tre store verdensproblemer – del 2

Her kommer det tredje verdensproblemet. Dette problemet er følsomt og lite påaktet og det nevnes nesten aldri som et problem i mediene.  Vi står overfor et fenomen som har eksistert i noen tusen år og som har ført til kriger, massakre, forfølgelse og drap av mennesker i offentlig regi. Et fenomen som legger begrensninger på menneskenes frihet til å leve ut sine interesser og sin legning. Det snakkes her om religionene. Gjennom tidene har utallig liv gått tapt i religionskriger og forfølgelse av annerledestenkende. I dag har kristendommen mistet mye av sin makt i de mest utviklede land, men i enkelte tilbakeliggende land undertrykkes og drepes mennesker daglig i religionens navn. Og den holdningen den kristne kirke har til abort og prevensjon, vil gjøre den til medskyldig i de problemene og de lidelsene som befolkningsøkningen på sikt vil kunne medføre. Religionen er riktignok ikke alene skyld i kriger og fiendskap mellom folkegrupper, men leseren bør tenke på hvor mange liv og hvor mye elendighet vi kunne vært spart for hvis all religion i verden var eliminert. Noen vil selvfølgelig hevde at religionen også gjør nytte for seg, og det er riktig, men akkurat den samme nytten kan vi oppnå ved å utnytte verdslige ressurser.

Det satses store ressurser på å få bukt med klimaendringene og overbefolkningen, men like store ressurser bør det satses på å svekke den makten religionen har over myndigheter og enkeltmennesker i visse land. Og det endelige målet bør være å avvikle alle verdens religioner. En religionsfri verden vil garantert være en fredeligere verden.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s