Mysteriet om menneskenes intelligens – del 9

Jeg har nettopp avsluttet lesningen av en bok «A new History og Life» skrevet av palentologene Peter Ward og Joe Kirshvink som kom ut i 2015. Boken beskriver hvordan livet har utviklet seg på jorden fra det første RNA-molekylet og frem til i dag, og får med seg alle de nyeste oppdagelser og teorier. (For eksempel er man nå mer usikker enn før på når aborginene kom til Australia, det kan være for mellom 35 og 50 tusen år siden.)

I en oppsummering i siste kapittel om tiden etter at homo sapiens oppstod står det: The surprising revelation based on genetic study is that not only has the human genome undergone some major reshuffling since the species’ formation, some two hundred thousand years ago, but it appears that the rate of human evolution, if anything, have been increasing over the past thirty millennia. A study by …. suggests that over the past five thousand years alone, humans have evolved as much as a hundred times more quickly than at any time since the split of the earliest hominid from the ancestors of modern chimpanzees some 6 million years ago. Moreover, rather than seeing a reduction in evolution of those characteristics that in combination are used to distinguish human races, until very recently the human race in various parts of the world have become more, not less, distinct.

 Dette er interessant, og spesielt det siste om at forskjellene mellom raser økte frem til det siste århundre (grunnen til litt mindre økning i det siste skyldes det økte samkvemmet mellom rasene), støtter vel mine påstander i tidligere innlegg. Nå sier ikke forfatterne noe mer om i hvilke henseender disse rasene blir mer og mer forskjellige, men det ville forundre meg meget om ikke intelligens var en av disse.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s