Mysteriet om menneskenes intelligens – del 11

Her kommer det avsluttende innlegg i denne serien.

Men tilbake til intelligensforskjeller mellom raser. La oss tenke oss at en forsker fra en langt fremskreden sivilisasjon på en annen planet i verdensrommet, kommer til jorden og får vite at det finnes to folkegrupper her som begge er etterkommere etter en folkegruppe som levde for mellom 70 og 100 tusen år siden. Disse gruppene har utviklet seg hver for seg nesten uten noen forbindelse med hverandre. Forskeren er fortrolig med darwinismen, den virker også på hans planet. Men uten å gjøre en eneste observasjon og uten å bli fortalt noe mer om disse to folkegruppene, så vil han straks konkludere med at det vil være ganske stor forskjell på disse gruppene i mange henseender. De vil ha forskjellig hudfarge, forskjellig ansikts- og kroppsform og de vil helt sikkert ha forskjellige måter å tenke og å leve på. Dette vil være så opplagt for denne forskeren at han vil bli stum av forbauselse når han blir fortalt at den gjengse oppfatning på planeten jorden er at disse to gruppene har nøyaktig samme intelligens. Og han vil dra tilbake til sin planet i forvissning om at det ikke har noen hensikt med noe videre kontakt med disse tilbakeliggende beboerne på jorden.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s