Mot et postkristent Norge – del 3

Endringer i skole og undervisning

  1. Ateisme vil bli skolefag. Ateisme vil omsider bli regnet som et livssyn og vil måtte få en naturlig plass i lærebøkene i KRLE-faget. L-en i KRLE står for livssyn. Det er ganske utrolig at ateisme i dag ikke regnes som et livssyn. Kristne, muslimer, hinduer osv. regnes for å ha et livssyn og disse livssynene blir behørig omtalt KRLE lærebøkene. Men vi ateister regnes ikke for å ha et livssyn, så vi får ingen omtale i disse bøkene. Dette er uholdbart og i høyeste grad diskriminerende og det er helt klart KRF som er ansvarlig for dette.
  2. Vi vil få en ærlig religionshistorie. Det er vanskelig å vite hvor stor vekt man vil legge på kristendommens historie i et postkristent samfunn. Det bør vel bare bli en del av historiefaget (slik som det til dels også er i dag). Og da må man ta med både de positive og de negative sidene ved kristendommen. Elevene vil da oppdage at de kristne og kirken ikke har så mye å være stolte av. Bibelen får en ny status. Den vil kun bli regnet som en historiebok med et etter hvert helt uinteressant innhold.
  3. Julegudstjenesten forsvinner.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s