Mot et postkristent Norge – del 4

Endringer i menneskeverd etc.

  1. Menneskeverdet vil måtte revideres. Et menneskeliv vil ikke lenger bli regnet som hellig. Mennesker vil ikke ha noen guddommelige eller naturlige rettigheter og vil ikke ha noen rettigheter som andre levende vesener ikke har. Dette betyr ikke at vi må slutte å drepe andre dyr. Men det betyr blant annet at et ektepar i Afrika med 10 barn ikke har krav på at omverdenen skal sørge for at barna overlever. De kan altså ikke sende barna sine til Europa og kreve at vi skal ta oss av dem. Å praktisere en slik regel blir selvfølgelig ikke lett, men vil være nødvendig for å unngå en fremtid for menneskeheten med sult og alles kamp mot alle.
  2. Sjelen vil ikke være noen realitet lenger. Det blir mindre forskjell mellom mennesker og dyr. Dette vil ha betydning for dyrevelferden. Det kan bli slutt med dyreforsøk i medisinen.
  3. Eutanasi vil bli tillatt i Norge. Vi følger en såkalt dobbel standard når det gjeler liv. Når et dyr blir alvorlig skadet, for eksempel ved en bilpåkjørsel, så drepes dette dyret. Dette regnes om en god gjerning, man befrir dyret fra deres smerter. Men når mennesker blir hjemsøkt av store smerter, så tenker man ikke slik, et menneske er hellig, så det tar man ikke livet av. Mennesket må fortsette å lide. Dette betyr ikke at dyr som lider skal få fortsette å leve, men det betyr at mennesker med store smerter skal få lov til å dø hvis de ønsker det.
  4. Det vil bli enklere for homofile å få barn.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s