Mot et postkristent Norge – del 7

Diverse endringer

  1. Norge kan få nytt flagg. Før eller senere etter at Norge er avkristnet, vil et flertall i folket gå inn for å fjerne korssymbolet i flagget vårt. De vi assosiere korset med noe primitivt, en reminisense fra en fortid hvor våre forfedre trodde på et overnaturlig vesen som herset med menneskene. De vil kanskje synes det er pinlig å bli minnet om dette hele tiden. Men fargene i flagget kan beholdes, det er bare korssymbolet som må vekk. Den enkleste løsningen kan være å flytte de loddrette stripene ut mot midten slik at vi istedenfor et korstegn får et plusstegn. Dette vil ikke provosere noen. Man kan da oppnå dette med å ta et eksisterende flagg og klippe vekk en passende stripe av flagget i den delen som vender bort fra stangen slik at man oppnår symmetri. Dette flagget vil da ikke få det samme forhold mellom bredde og lengde som det opprinnelige flagget, men kanskje det nye flagget kan ha nettopp dette forholdet. Da slipper den norske befolkning å kjøpe nytt flagg.
  2. Kongedømmet avskaffes og Norge blir republikk. Dette blir trolig en naturlig følge av alle de andre forandringene som skjer når KRF forlater den politiske arenaen i Norge. Monarkiet vil for våre etterkommere om et par generasjoner virke like anakronistisk som kirken. Å forkaste monarkiet vil falle like naturlig som å forkaste kirken.
  3. I dag finnes det nok ganske mange mennesker i Norge som ikke tror på Gud, men som holder dette for seg selv. De kan gjøre dette valget fordi de har noen lektninger eller venner som er kristne og som derfor vil bli lei seg, om det blir kjent at vedkommende ikke tror på Gud lenger. Eller det kan ødelegge et vennskap eller skape et uønsket motsetningsforhold innen en familie. Vi kan kalle slike ikketroende for skap-ateister.  –  Slik er det altså i dag. Men jeg kan tenke meg at en gang i fremtiden når kristendommen går mot slutten i Norge, så vil vi få noen landsmenn som vi kan kalle skap-kristne. De tror fremdeles på Gud, men kvier seg for å fortelle det til noen fordi de da er redd for å bli skjøvet ut av det gode selskap. De vil kanskje også føle seg litt flaue fordi de vil vite at mange vil se ned på dem og regne dem som dumme.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s