Mot et postkristent Norge – del 9

Avsluttende bemerkninger

Dette er en oppfølging av mitt forrige innlegg hvor jeg svarer på et ønske om å bedre dokumentere det jeg skriver. Nå skal man ikke lese mye i bøker eller artikler om menneskehetens fremtid før man støter på en del nokså dystre scenarioer nettopp om menneskehetens fremtid.

Man behøver faktisk ikke gå lenger enn til en utgave av Aftenpostens Innsikt i 2016, før man finner en artikkel om Antropocen, en betegnelse som nå etter hvert synes å vinne frem, og som betegner den geologiske epoke vi nå synes å gå inn i. Starten på en tidsepoke kjennetegnes gjerne med klimaforandringer og utryddelse av dyrearter, og det er jo nettopp det som kjennetegner vår tid. Jeg skal ikke her gjengi noen resonnementer fra artikkelen, men komme med noen sitater.

«…for første gang er det ikke lenger naturen som bestemmer over oss, men vi som bestemmer over den. Og hva er sjansene for at dette blir klodens siste epoke?»

«… betegnelsen Antropocen er ment som … vitenskapens karakterkort til menneskeheten om at vi i akselererende tempo har levd over evne, og er på god vei til å utrydde oss selv, sammen med de planter og dyr vår eksistens truer»

«Elizabeth Kolbert, forfatter av «Den sjette utryddelsen»…»

«Det finnes stadig flere av dem som mener at vi ikke lenger fortjener navnet Homo sapiens – det kloke mennesket – fordi vi har misbrukt vår høyere intelligens…»

«Om noen tiår finnes det kanskje 10 milliarder av oss – som må overleve på en langt fattigere klode enn før.»

«… de flytende «søppel-øyene» av plast som til sammen nærmer seg Europa-kontinentets størrelse.»

Dag O. Hessen: «Vi er rikelig utstyrt med evolusjonære gasspedaler, men få bremsepedaler.»

Science Advances: «… tyder på at en sjette masseutryddelse allerede er underveis.»

Dokumentaren «The Age of Stupid»: “… vi spiller russisk rulett med vår overlevelsesevne.”

Yval Noah Harari i boken «Sapiens: A brief History of Mankind»: “Homo sapiens er den mest destruktive kraft dyreverdenen har skapt, og vi er å anse som ‘økologiske seriemordere’»

———————————————

Det er selvfølgelig ikke KRF som er skyld i alt dette, men kan vi få vekk det kunstige skillet mellom dyr og mennesker, det at menneskenes liv er hellig i motsetning til dyrenes, så vil kanskje det bremse på noe av denne utviklingen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s