Bør man hate de kristne – Del 2

Det er også andre ting ved religionen som irriterer meg, men uten at det fører til hat.

Diskusjoner med kristne om Guds eksistens, ender som regel uavgjort. Vi får vite at vi ikke kan bevise at guder ikke finnes, og dermed er det like sannsynlig at Gud eksisterer som at han ikke eksisterer, vil de kristne hevde. At vi ateister hittil ikke har klart å håndtere dette dilemmaet på en tilfredsstillende måte har nok frustrert mange. Vi skal nå se at Guds eksistens ikke nødvendigvis trenger å motbevises. Det spiller egentlig ikke noen rolle om han finnes eller ikke. For det er tross alt noe som kan bevises. Vi kan for eksempel bevise empirisk at den kristne himmelen ikke finnes. Det stedet som de frelste etter sigende skal oppholde seg etter døden eller i alle fall etter dommedag, finnes jo ikke. Man trodde lenge at himmelen bestod av flere lag eller sfærer og at det kristne paradiset befant seg i den syvende himmel (hvis jeg har oppfattet dette riktig). Dette vet vi nå ikke holder stikk. Det er ikke oppdaget et eneste sted ute i verdensrommet, hvor Gud har plassert sitt paradis. Og Helvete trodde man fantes under bakken, ett eller annet sted i jordens indre. Det vet vi nå heller ikke stemmer. Altså eksisterer ikke den kristne himmel eller det kristne helvete. Det kan vi nå si er 100 % sikkert. Så Gud har altså ikke noe sted hvor han belønner de frelste etter døden og heller ikke noe sted hvor han straffer de som ikke fortjener frelse. Hva står vi da igjen med? Vi ateister har altså ingen ting å frykte fra Gud når vi dør og de troende har ingen frelse å se frem til. Og siden Gud beviselig ikke blander seg inn i vår gjøren og laden til daglig mens vi er i live, så er det da helt irrelevant både for kristne og ateister om Gud eksisterer eller ikke.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s