Om blasfemi

Blasfemi kan ofte være en sannhet om et fantasivesen som et religiøst menneske tror på. Så å reagere negativt på en blasfemi viser at den troende frykter sannheten. Hvis den troende hadde vært sikker på at hans/hennes gud eksisterer, så ville ikke vedkommende hatt noe imot blasfemi. Han/hun ville da vite med sikkerhet at han/hun ender opp i himmelen, mens den ikketroende som kom med den blasfemiske uttalelsen vil ende opp i helvete. Burde ikke dette gi den troende en god følelse i stedet for et hat mot den ikketroende? Burde ikke den troende overlate straffen til Gud? Eller kanskje Han ikke finnes likevel når det kommer til stykket.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s