Et kritisk blikk på Guds egenskaper – Del 1

  1. Innledning.

I dag og 7 søndager fremover kommer jeg til å komme med korte innlegg om Guds påståtte egenskaper. Jeg kommer til å vise at han egentlig ikke har de egenskapene han tillegges.  Når jeg, en ateist, i disse innleggene skriver om den kristne guden som jeg altså ikke tror eksisterer, så gjør jeg likevel den forutsetning at han eksisterer. Jeg kommer altså til å ta utgangspunkt i en rekke egenskap som de kristne tillegger denne guden, og ved hjelp av forskjellige betraktningsmåter rundt denne egenskapen og forskjellige henvisninger til Bibelen og andre religiøse skrifter, viser at Gud likevel ikke kan ha denne egenskapen. Etter hvert som det ene resonnementet etter det andre viser at Gud ikke kan ha disse egenskapene som man påstår han har, så er det mitt håp at leseren, om han er troende, begynner å tvile på om Gud egentlig eksisterer. Og det er å så et lite frø av tvil om Guds eksistens hos kristne lesere som er hensikten med disse innleggene

Men før jeg tar for meg en og en egenskap, så vil jeg spørre hvordan de kristne vet at Guden deres har alle disse egenskapene som han blir tillagt? Det virker vel som om man tar det for gitt at Gud er perfekt og da må han ha alle disse egenskapene. Men å hente en slik påstand fra løse luften er jo et nokså spinkelt grunnlag å bygge en religion på. Ønsketenkning er vel det ordet som best beskriver dette utgangspunktet. Ser man på historiske religioner som de kristne vel oppfatter som fantasiforestillinger, så er gudene i disse religioner tillagt forskjellige egenskaper, som de kristne er overbevist om er tenkt ut av mennesker. Men vil ikke dette også kunne gjelde den kristne religionen? De kristne vil ikke kunne vise til noe i Bibelen eller andre kristne tekster som gir helt sikre holdepunkter for at Gud har de egenskapene han tillegges. Disse egenskapene er bare tenkt ut av mennesker. Og som vi skal se, så kan ikke Gud ha noen av de egenskapene han er tillagt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s