Et kritisk blikk på Guds egenskaper – Del 2

2. Er Gud allmektig?

 Hvis Gud var allmektig skulle man vel tro at denne allmakten ga seg synlige utslag i verden i dag. Men alt som skjer, kan så vidt vi vet forklares med naturlover. Intet kan tilskrives Guds inngripen. Man kan forsvare dette ved å si at Gud er allmektig, men passiv. Han er allmektig, men gjør ingen ting for å demonstrere for oss mennesker at han er allmektig. For menneskene er det da hipp som happ om han er allmektig. Så det mest korrekte vil da være å si at vi egentlig ikke vet om han er allmektig. Og da må vel de kristne innrømme at det ikke er så lett å få oss ateister til å godta at han er allmektig. Og at de selv lett vil bli beskyldt for å være godtroende, når de tror på noe uten noe slags bevis.

Ja, men Gud har jo skapt universet vil den kristne si. Ja, har han virkelig det? Man har ingen pålitelige holdepunkter for dette, bare påstander fra mennesker som tror på dette. Det er altså bare basert på tro, ingen vitenskapelige bevis eksisterer for at Gud skapte universet. Bare resonnementer basert på tvilsomme antakelser. Og med utgangspunkt i det som står i første Mosebok, tror de kristne at Gud skaper noe, bare ved å si at dette noe skal oppstå. Altså bare ved å si «la Big Bang skje», så skapte han universet. Men da vil jo alle se at en annen faktor enn Gud må gjøre seg gjeldende for å få dette til. Ett eller annet må bestemme hva materiens skal bestå av og noen må fastsette naturkonstantene og bestemme hvordan naturlovene skal virke. Og det står ingen ting i Mosebøkene om at Gud bidro her. Han bare sa at noe skulle skje. Så selv skapelsen er det bare naturen som kan klare. Så universet er skapt av naturen og ikke av Gud.

Og hvorfor lar en allmektig gud alle disse sykdommene herje med menneskene? Gud er uendelig glad i oss, men lar millioner død av Svartedauen, av malaria og av aids- og ebola viruset. Enten er Gud ikke glad i oss eller han er ikke i stand til hindre at mennesker dør av alle disse sykdommene. En tredje mulighet er selvfølgelig som nevnt tidligere at vi har med en passiv gud å gjøre, som er fullstendig likeglad i hvordan menneskene har det.

For å forklare alt det onde som forekommer i verden, så har de kristne innført en ond makt, nemlig Satan. Det er han som er skyld i mye av plagene som vederfares menneskene. Men her vi kanskje de avgjørende beviset for at Gud ikke er allmektig. Han har tydeligvis ingen makt over Satan. Eller en svært begrenset makt. Så Gud er definitivt ikke allmektig.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s