Et kritisk blikk på Guds egenskaper – Del 7

  1. Hva ellers vet vi om Gud?

Det sies at Gud skapte oss i sitt bilde. Akkurat dette betydde tydeligvis mye for Gud. Men det var vel ikke bare i sitt bilde han skapte oss, man skulle vel tro det var like naturlig for ham å skape oss med de interesser og tilbøyeligheter som man finner hos ham selv. Men det har han tydeligvis ikke gjort. For hva er Gud egentlig interessert i? Det ser ikke som om han er interessert verken i sport, musikk, litteratur, kunst, økonomi, næringsliv, vitenskap eller noen slags hobbyvirksomhet.  Og humor. Han synes heller ikke å bry seg noe særlig om klimaproblemene eller problemet med overbefolkning i verden. Han synes i det hele tatt og være nokså likegyldig til mye av den virksomheten som menneskene daglig tar del i. Han er stort sett bare interessert i to ting, og det er moral og hvordan menneskene forholder seg til ham selv.  Han er kort sagt et nokså intetsigende, men selvsentrert vesen.  Å bli tilbedt og hyllet er det som betyr mest for ham. Så hvis vi var skapt med hans interessemønster, så var det ikke mye vi kunne fordrive tiden med. Idealtilværelsen ville da være et liv i et kloster. Så vi får være glad vi ikke er født med andre interesser enn Gud.

Det kan også se ut som om at Gud er veldig opptatt av menneskenes seksualliv. Men når det gjelder dette menneskelige fenomen, så tror jeg kirken og talspersoner for Gud gjennom tidene har tillagt Gud meninger han ikke har. Det er veldig vanskelig å tro at Gud virkelig skulle bry seg så mye om vårt seksualliv.

Til slutt kan man jo si at hvis Gud er perfekt, så ville han ha skapt utelukkende perfekte mennesker. Siden menneskene ikke er perfekte, så kan man med stor sikkerhet si at Gud ikke eksisterer. Hvorfor skulle en perfekt gud skape noe som ikke var perfekt?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s