Små glimt fra mitt liv – del 2

                         2. Å feire julekvelden på lillejuleaften.

I min studietid jobbet jeg i vaktavdelingen i Hærens overkommando. Vi var alltid to stykker på vakt til enhver tid og det var 8 og 16 timers vakter hele døgnet. Også på julekvelden. Å ha kvelds- og nattevakt julekvelden var ikke alltid populært. Det kunne ødelegge opplegget for mange av vaktene som følte seg bundet av tradisjon og blant annet kunne være vant til å feire kvelden sammen med sin storfamilie. Men det var anledning til å bytte vakter og noen av de som var så uheldige å bli satt opp på vakt julekvelden kunne være meget takknemlige hvis noen ville bytte vakt med dem. Jeg var en av dem som var åpen for et slikt bytte. Jeg feiret julekvelden bare sammen med Alice og Samia og hverken Alice eller jeg følte at vi gikk glipp av noe om vi ikke fikk markert den 24. desember. Så i enkelte år rundt 1960 tente vi juletreet, spiste juleribbe og åpnet julegaver på lillejulaften. Og Samia vet vel ikke den dag i dag at vi jukset litt med julefeiringen i hennes første barneår.

Reklamer

One thought on “Små glimt fra mitt liv – del 2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s