Små glimt fra mitt liv – del 4

4. Løgn eller sunn fornuft?

Da Samia nådde en alder da vi mente at det var på tide å slutte med smokk, så prøvde å gjøre dette så skånsomt for henne som mulig. Alice prøvde først litt forsiktig å nekte henne smokk når hun ba om det, men da kunne det bli gråt og et ulykkelig barn. Til slutt valgte vi en løsning som sikkert mange foreldre velger: vi lot som om smokken var blitt borte og at vi ikke klarte å finne den igjen. Samia skjønte da at hun måtte klare seg uten smokk til vi fant den igjen. Og det gikk bra noen dager. En kveld puslet hun med sitt på vårt soveværelse og kom til å åpne skuffen til mitt nattbord. Og der lå smokken. Gledestrålende kom hun inn i stuen med den og vi gledet oss alle over at smokken nå var kommet til rette. Så gikk det noen dager igjen med smokk. Da valgte Alice og jeg en annen strategi. Vi satte oss sammen og vi fortalte Samia at hun nå snart var en stor pike og at store piker ikke bruker smokk. Det å få vite at hun nå snart var en stor pike gjorde tydeligvis Samia stolt, og hun var enig om å prøve å greie seg uten smokk. Kanskje vi burde ha valgt denne fornuftsstrategien til å begynne med også.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s