Små glimt fra mitt liv – del 5

                                    5. Problemet med en sofa.

Da vi flyttet til Tonsenhagen rundt 1963 trengte vi noen nye møbler og det ble kjøpt inn en sofagruppe som passet veldig godt i et hjørne av leiligheten. Gjester som kom til oss bemerket hvor heldige vi var med målene til toseteren i sofagruppen. Den endte akkurat ved dørkarmen til soveværelset. Da vi flyttet til Nederland i 1968 tok vi selvfølgelig møblene med oss og vi leide ut leiligheten til en kollega av meg på Norsk regnesentral. De hadde vært på besøk hos oss og sett hvordan vi hadde møblert leiligheten og de likte spesielt sofagruppen så godt at de valgte å kjøpe den samme modellen. Da sofagruppen kom oppdaget de til sin store overraskelse og ergrelse at toseteren som ellers var helt identisk med vår toseter strakk seg ca. en halv meter ut mot døråpningen til soveværelset. De måtte velge en helt annen møblering og hadde visse problemer med det. Men hvorfor fikk våre leieboere en lengre sofa enn oss? Moderne mennesker vi ikke klare å finne ut av det. Men i 1960-årene kunne man med et lite påslag i prisen få laget norskproduserte møbler etter mål. Vi hadde før vi kjøpte sofagruppen målt lengden fra veggen til soveromsdøren og bestilt en toseter som passet akkurat til denne lengden. Vi kunne selvfølgelig ha nevnt dette for våre leieboere, men vi hadde ikke fantasi nok til å tenke oss at de ville kjøpe akkurat denne sofamodellen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s