Små glimt fra mitt liv – del 6

                               6. Et smart kjøp.

I 1968 fikk jeg tilbud om jobb i NATO’s forskningssenter i Den Haag med startdato 1. juli. Sentret hjalp ikke til med å skaffe bolig, så det måtte vi ordne selv. Jeg kunne ha dratt alene først og skaffet meg et sted å bo, og så kunne Alice og Samia (og Violette som bodde hos oss da) komme etter når boligen var funnet. Men av forskjellige grunner valgte vi å dra samtidig alle fire (blant annet ville Alice gjerne se leiligheten vi skulle bo i før vi inngikk noen leieavtale). Det så da ut til at vi måtte bo på hotell den første tiden og siden vi var fire, så måtte vi ha to rom. Det var ellers midt på sommeren, og da var det kanskje ikke så lett å finne bolig. Sentret betalte ut ca. 2000 kroner i etableringsstøtte, og det hjalp litt, men ville ikke på langt nær være tilstrekkelig regnet vi med. Alice og jeg hadde lenge før vi dro til Nederland drømt å skaffe oss en caravan en gang når vi fikk råd. Og nå ble plutselig den fremtidsdrømmen aktuell. Hvis vi kjøpte en caravan i Norge og tok den med oss til Nederland, så kunne vi bo i den på en campingplass den første tiden (for en billig penge). Og vi ville ha all verdens god til å lete etter leilighet. Så vi kjøpte en caravan til 11.000 kroner og den beholdt vi i alle årene vi var i Nederland. Dette fant vi ut var en meget lønnsom investering. I de ti årene vi bodde i Nederland var det så vidt jeg vet ingen andre av mine norske kolleger som valgte denne løsningen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s