Små glimt fra mitt liv – del 7

                                7.Et dårlig valg ga stor gevinst.

Vi regnet med at det kunne gå litt tid før vi fant en leilighet vi var fornøyd med da vi kom til Nederland i begynnelsen av juli 1968. Men det ble langt vanskeligere enn vi trodde. Jeg måtte jo jobbe om dagen, så det var Alice som oppsøkte meglere og eventuelt så på ledige leiligheter. Men det var nesten ingen ledige og vi fant ingen det var aktuelt å flytte til, så ukene gikk mens vi oppholdt på en campingplass på gangavstand til mitt arbeidssted. Vi hadde det fint der (og Violette traff sin fremtidige norske mann der), men slik kunne det jo ikke fortsette. Til slutt valgte vi under tvil et flott rekkehus med hage i en stille gate i byen Voorhout. Ulempen var at den lå to mil fra min arbeidsplass. Noen av mine kolleger bodde riktignok der, men ingen av de norske vi etter hvert ble kjent med. Så vi ble boende litt avsides. For Samia var det heldig, hun kom inn i et godt miljø og fikk en venninne som hun fremdeles har kontakt med. Men fordelen med dette valget gikk ikke opp for oss før tre år senere. Da fikk jeg tilbud om en ny treårskontrakt. Hadde vi da bodd nærmere min arbeidsplass hadde vi trolig bare fornyet leieavtalen med tre nye år og levd videre. Men vi bestemte oss for bytte bolig. Og det var da Alice fikk den smarteste ideen i vårt ekteskapelige liv. Hun foreslo at vi skulle kjøpe en bolig i stedet for å leie. Vi fant et helt nytt rekkehus i Wassenaar som vi kjøpte og da vi solgte det 7 år senere fikk vi en halv million kroner mer enn vi ga for det. Vi var forresten de eneste norske på mitt arbeidssted som kjøpte seg bolig i Nederland på den tiden jeg var der.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s