Små glimt fra mitt liv – del 8

                                     8. Hvordan startet det hele?

Jeg ble nylig spurt om hvordan jeg kom til å bli ansatt ved SHAPE Technical Center (STC) i Nederland. Jeg hadde ikke tenkt å skrive noe om det, men da det gikk opp for meg at den prosedyren som ble fulgt da jeg ble ansatt avvek sterkt fra den som var standard ved sentret valgte jeg å si noe om det. Normalt ble søkere til stillinger ved sentret invitert til et intervju ved sentret (som ligger i Den Haag i Nederland) og ble så tilbudt jobb hvis de ansås å være kvalifiserte. Etter å ha jobbet rundt fire år på Norsk regnesentral var det en av mine kollegaer, Jarle Langdal, som fikk jobb ved STC. Før han reiste fortalte jeg ham at jeg også kunne være interessert i en jobb der. Så om han kunne gi meg et tips når noe ble ledig og eventuelt legge inn et godt ord for meg, så ville jeg være takknemlig. På STC var det en service-avdeling som var opprettet for å gi støtte i matematikk og programmering til fagdivisjonene ved sentret. Avdelingen hadde mange programmerere, men ingen matematiker. Grunnen var at det var ikke mange den gangen (i 1968) som både var matematikere og programmerere. Jeg hadde akkurat denne kombinasjonen. Da sjefen for denne avdelingen, en hyggelig amerikaner, fikk høre om meg av min ekskollega Jarle, så han straks at dette var mannen han trengte. Men i stedet for å invitere meg til Nederland for et intervju, kom han til Norsk regnesentral og intervjuet meg der (han hadde trolig et annet ærend i Norge samtidig). Etter det gikk det ikke mange dagene før jeg fikk tilbud om jobb i avdelingen hans. Jarle Langdal og kona hans er forresten faddere til vår sønn Arjan.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s