Små glimt fra mitt liv – del 11

                                                       11. En fotballkamp.

I årene i Nederland hendte det en gang i blant at Alice og jeg kunne ta en kveldstur på fra en halvtime til en time. I den delen av Wassenaar hvor vi bodde var det typiske nederlandske rekkehus i alle retninger (vårt rekkehus i tre etasjer var et unntak). Og oppholdsrommet i husene vendte naturlig nok alltid ut mot gaten. En spesiell skikk i Nederland var at beboerne i rekkehusene sjelden trakk for gardinene i stuen. Det var en slags innarbeidet oppfatning at de som gjorde det hadde noe å skjule. Så når Alice og jeg gikk tur på en vinterkveld kunne vi se inn i de fleste av disse stuene og se hva beboerne foretok seg. Svært mange så jo på TV. En slik kveld gikk det en fotballkamp på TV. Jeg husker ikke nå hvilke lag som spilte mot hverandre, men jeg visste det var en kamp som interesserte lokalbefolkningen. Så i de fleste hjemmene satt folk å så på denne kampen da vi gikk forbi. Og mange hadde TV-en innerst i rommet så vi kunne følge kampen fra utsiden. Jeg var også interessert i kampen, så Alice og jeg stoppet enkelte steder for å følge kampen en stund. (Nå så vel ikke Alice først og fremst på kampen hun var kanskje mer interessert i møblering og innredning av stuene vi bivånet.) Og siden stillingen i fotballkampen stod øverst til venstre på TV-skjermen, kunne vi følge med når det ble mål. Så denne kvelden utnyttet jeg tiden godt: Jeg fikk meg en mosjonstur samtidig som jeg fulgte med i utviklingen av en fotballkamp.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s