Små glimt fra mitt liv – del 13

13. Et tilfeldig møte med store konsekvenser.

Vi gjør nå et langt hopp til ettervinteren 2003. Da hadde Alice og jeg for lengst etablert oss med leilighet i et hotell like ved stranden i Fungirola på Solkysten i Spania, en leilighet hvor vi hadde oppholdt oss i ca. 6 måneder hver vinter siden 1997. På en rusletur langs strandpromenaden i Fungirola ved lunsjtiden en dag oppdaget vi en bobil med nederlandske skilter som stod parkert langs fortauet. Vi merket oss at de hadde sidedøren åpen og inne i bilen kunne vi se vi en mann og en kvinne som trolig tok seg en matbit. Vi passerte forbi, men stoppet etter noen meter. Den åpne døren kunne virke som en invitasjon til forbipasserende om å stoppe opp for en prat. Og siden vi sjelden lar sjansen gå fra oss til å vise nederlendere at vi snakker nederlandsk, så snudde vi og kom med noen kommentarer gjennom den åpne døren. Og da ble vi straks invitert inn og vi fikk en lang samtale. Alice og jeg hadde en gang i blant i tidligere år snakket om å skaffe oss en bobil, med det hadde blitt med tanken. Og vi hadde vel egentlig gitt opp ideen på dette tidspunktet. Nå benyttet vi imidlertid anledningen til å spørre dette ekteparet om hvordan livet som veinomader var og tilbakemeldingene var så oppløftende at da vi forlot bobilen kanskje etter halvannen time, så hadde vi bestemt oss for selv å prøve dette nomadelivet. Så sommeren 2003 kjøpte vi en ny bobil til 400.000 kroner og etter noen småturer rundt i Norge og en litt lengre tur gjennom Sverige, Estland, Latvia, Litauen, Polen, Tyskland, Danmark og Sverige var vi klare for «the grand tour»: et halvårs rundtur i Europa. Hva som hendte på denne rundturen kommer jeg tilbake til i de neste innleggene.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s