Små glimt fra mitt liv – del 15

                                 15. Alice med eget firma i Italia.

På en typisk dag på vår rundtur gjennom Europa kunne vi kjøre rundt 20 mil. Det ble da mange pauser underveis. Vi kunne da stoppe for å spise, for å handle, for å få med oss en eller annen severdighet eller for å ta en vakker natur i øyesyn. Ofte kunne slike pauser skje ved et kjøpesenter. Noen ganger slappet jeg av i bilen mens Alice handlet mat for dagen (og eventuelt andre ting). I en spennende butikk med billige varer et sted i Italia tok hun seg god tid og oppholdt seg godt over en halvtime der. Da hun omsider kom til kassen fikk hun vite at butikken bare solgte varer til medlemmer av en arbeidsgiverorganisasjon. Hun kunne altså ikke få med seg varene hun hadde valgt ut. Det stod sikkert skilt om det på utsiden av butikken, men Alice kan jo ikke italiensk. Nå gir ikke Alice seg så lett når hun støter på problemer, så hun begynte å argumentere med kassabetjeningen. De var jo også litt lei seg, delvis på egne vegne, fordi de nå måtte sette alle varene på plass igjen i hyllene. Etter at sjefen ble hentet fant man imidlertid en løsning. Alice kunne registrere et firma i Italia. Det ble hentet frem et skjema som Alice fylte ut (med god hjelp av sjefen), og Alice fikk med seg varene ut i bobilen. Trolig kom ikke dette skjemaet ut av butikken, og vi fikk ikke noen problemer med skattemyndighetene i Italia etter dette.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s