Små glimt fra mitt liv – del 18

18. En merkelig egenskap ved drømmer.

Nå gjør vi et hopp til 2017, og jeg skal gjøre noen betraktninger om oppdagelser jeg har gjort om drømmer. Man leser enkelte ganger at drømmer gjerne tar utgangspunkt i hendelser som skjedde dagen før. Min kone, Alice, døde den 15. januar i 2017. Jeg hadde da ventet at mine drømmer natten etter skulle bli påvirket av dette, men den drømmen jeg husker fra denne natten var en helt nøytral og uskyldig drøm om noe helt annet. Heller ikke drømmene i de etterfølgende nettene hadde noen befatning med min kones bortgang. Tvert imot, i noen av drømmene i flere måneder etter dødsfallet var min kone til stede i handlingen som om hun levde i beste velgående. Jeg snakket med henne og hun var seg selv. Det er nå en stund siden jeg drømte om henne, men jeg har ennå ikke registrert en eneste drøm hvor jeg var bevisst om at min kone var død. Det merkelige ved dette er da at min hjernes drømmesenter, det stedet i hjernen som mine drømmer henter sin informasjon fra, ikke er blitt oppdatert på hva som har skjedd med min kone. Men når jeg er våken og bevisst, så er jeg jo hele tiden klar over at min kone ikke lever lenger. Ikke et sekund glemmer jeg meg bort her. Så mitt drømmesenter får altså sine data fra et helt annet sted i hjernen enn min bevissthet i våken tilstand. Dette er en observasjon som jeg ikke har sett nevnt i noen artikler eller fagbøker om søvn og drømmer.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s