Hva er sant i Bibelen? Del 1

Jeg skal rundt 20 søndager fremover i min blogg, john.einbu.no, ta for meg fortellinger og påstander i Bibelen og påvise at de ikke har noe med virkeligheten å gjøre. Mye av det som står i Bibelen er bare myter og oppdiktet sprøyt. Det største mysteriet forbundet med Bibelen er derfor at det fremdeles er så mange som tror på den. Jeg starter med skapelsesberetningen.

1. Er Bibelen en åpenbaring fra Gud?

Det er vitenskapelig godtgjort at universet ble skapt for rundt 13.7 milliarder år siden og ved en stor eksplosjon. Dette vil jeg tro alle prester i den norske kirke er innforstått med og også de fleste norske kristne ellers. (Det er bare kreasjonister og tilhengere av intelligent design som ikke tror på dette.) Men det innebærer at skapelsesberetningen i Bibelen ikke kan være riktig. For i Første Mosebok står det at Gud skapte av verden i løpet av syv dager i en ikke altfor fjern fortid.

Hvis Gud eksisterer og er allvitende, vil han ha kjent til at universet var skapt ved et Big Bang, og han ville også ha visst når det skjedde. Så det som står i Første Mosebok kan ikke ha vært en åpenbaring fra Gud. Forfatteren av denne boken må altså ha fantasert opp denne fortellingen eller kopiert den fra noen som fantaserte den opp. Og det kunne altså ikke ha vært Gud. Så det at Bibelen starter med en oppdiktet historie, er ikke særlig tillitvekkende. Og det betyr at vi bør være skeptiske også til andre historier som vi leser i Bibelen. Kanskje de heller ikke er i tråd med hva som virkelig skjedde. Det vil etterhvert i denne bloggen komme nye avsløringer av skriftsteder i Bibelen som ikke kan stemme med virkeligheten. I økende grad vil dette svekke troen på at Bibelen er en åpenbaring fra Gud.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s