Hva er sant i Bibelen? Del 3

Tillegger vi Gud æren for noe han ikke har gjort?

Hvis man fremdeles insisterer på at det må være en gud som har skapt universet, så har vi nå egentlig fått en ny situasjon. Etter det vi har konstatert i de to siste innleggene, så må nå selv de kristne gå med på at vi ikke kan feste lit til Bibelens skapelsesberetning. Men dermed står vi på bar bakke i vår søken etter hvem som skapte universet. Siden vi ikke nå lenger har noen holdepunkter for at det var den kristne guden, og siden det finnes så mange guder rundt omkring i verden som menneskene tror på, så må selv de kristne kunne være åpen for at en annen gud enn den kristne kan ha skapt universet. Det er ikke lenger selvsagt at det må være den kristne guden.

En av deltakerne i denne debatten har påstått at Gud alltid har eksistert og at han derfor ikke kan ha blitt skapt. Det blir da etter denne debattants mening lettere å tro på at Gud skapte universet, fordi vi da slipper unna spørsmålet om hvem som skapte Gud. Han viser til tekster i Bibelen som sier at Gud alltid har eksistert og derfor er det, i følge ham, ikke noe mer å diskutere. Men hvordan startet denne debatten for tre uker siden? Jo, jeg stilte spørsmålet om hvor mye av det som står i Bibelen er sant. Og allerede i første innlegg sluttet jeg at vi ikke kan stole fullt og helt på det som står i Bibelen for det ble åpenbart at det som står i Første mosebok om skapelsesberetningen var oppspinn.  Så derfor må vi sette et stort spørsmålstegn også ved påstanden om at Gud – om han i det hele tatt eksisterer – har levd uendelig lenge før universet ble skapt.  Det behøver altså ikke være sant selv om det står i Bibelen. Dermed er det høyst usikkert om Gud skapte universet.

For tidligere innlegg i denne serien, se john.einbu.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s