Hva er sant i Bibelen? Del 4

Har Adam og Eva eksistert?

Evolusjonslæren eller Darwins lære er nå så akseptert av både kristne og lekfolk at man selv i en diskusjon om religion ikke bør kaste bort tiden på rettferdiggjøre den læren. Men det oppstår da straks et problem: historien om Adam og Eva er ikke forenelige med evolusjonslæren. Er evolusjonslæren riktig, så kan ikke Adam og Eva vært de to første menneskene i verden. Siden en allvitende gud vil være innforstått med Darwins lære, så kan ikke historien om Adam og Eva være åpenbart av den kristne guden, den må være oppdiktet. Her har vi altså et nytt eksempel på at man ikke må tro på alt som står i Bibelen. Men dette får store konsekvenser. Troen på at vi alle er utstyrt med arvesynd har jo sitt utspring i historien om Adam og Eva, så hvis denne historien nå kan sees bort i fra som sannferdig, så vil også arvesynden ikke ha noe opphav. Vi har altså ikke noen arvesynd. Men dette er det av en eller annen grunn tabu å snakke om i utredninger om kristne spørsmål hvor kristne deltar. Men det er jeg helt uenig i. Så hvis begrepet arvesynd kommer opp i religiøse samtaler eller diskusjoner, så må ateister straks påpeke at arvesynd nå bare er en historisk kuriositet.

For tidligere innlegg i denne serien, se john.einbu.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s